Силікон Z-Man поради, помилки ...

Силікон Z-Man поради, помилки ...

Хижу рибу можна постійно ловити, використовуючи м'які пластикові приманки. Хоча живець часто може бути більш ефективним, але це не завжди так, і більшість погодяться, що закидати приманку і змусити рибу з'їсти що-небудь фальшиве - набагато більше задоволення. Тим не менш, є кілька помилок, які ми бачимо знову і знову у рибалок. Освоєння деяких простих прийомів і помилок, пов'язаних з спорядженням, безумовно допоможе вам посадити в човен більше окуня, щуки, судака, жереха та форелі.

Одна з основних помилок це занадто швидка рибалка. Як одного разу сказав один з кращих прибережних рибалок: «Якщо ви думаєте, що ловите рибу занадто повільно, то ще трохи зменшіть швидкість». Незалежно від того, занадто швидко намотується або занадто швидко працює наживка з вудкою, більшості людей буде корисно трохи сповільнити темп.

По-перше, хижі риби шукають легку, а не важку здобич; вони запрограмовані на те, щоб витрачати якомога менше енергії на переслідування своєї здобичі. Рибальські наживки з більш повільним темпом часто збирають більше клювань з цієї причини, особливо коли риба знаходиться під тиском, млявість через дуже високої або низької температури води. Багато видів кормів - мальки, креветки, краби, черви - проводять більшу частину свого часу на дні або поруч з ним. Самі дикі риби часто тримаються близько до дна, щоб зберегти непомітність для полювання із засідки, уникнути нападу хижаків і споживати менше енергії, уникаючи зон з великим потоком води. Рибальські приманки які повільніше і природніше імітують повзучий по дну корм довше утримують хижаків в зоні удару, ніж ті приманки які швидко проносяться над головою.

Звичайно бувають випадки коли швидке вилучення викликає удари пасивної риби або точно імітує швидко бігаючу приманку на середній глибині або по поверхні, але можливо частіше просто перетягуючи і проводячи наживку по дну, ви завжди отримаєте клювання. Багато рибалок роблять помилку, не дозволяючи приманки працювати на них. У плавучих приманок Z-Man зроблених з ElaZtech, хвости в стані спокою спливають над дном, оживають і провокують удари навіть при самій повільній проводці.

Погане управління спінінгом і шнуром. Лінійний менеджмент - це концепція, яку складно пояснити, і на її освоєння потрібен час. Хоча пряма подача може бути ефективною, найчастіше прибережні рибалки домагаються успіху, надаючи своїм приманкам якусь дію, впливаючи на вудку. Нестійкий рух приманки з підйомом і опусканням, що імітує поранену приманку або тікаючу креветку, може викликати агресивні удари.



У період відразу після ривка або посмикування приманки дозволяють осісти на дно, і більшість ударів відбувається при падінні. Ключ до управління волосінню - це дозволити приманки падати природним чином, зберігаючи при цьому достатній натяг, щоб можна було виявити легкі клювання. Деякі з найбільших риб клюють дуже обережно, вони просто відкриваючи рот створюючи вакуум і всмоктуючи приманку, не завдаючи їй агресивного удару. Якщо волосінь провисає занадто сильно, ви можете навіть не відчути клювання. І навпаки, якщо ви докладете занадто багато зусиль до падіння, приманка може виглядати або відчуватися неприродно, і риба може не вдарити або сплюнути гачок, коли відчує опір. Це складна техніка, і на її освоєння потрібен час.

Лінійне управління особливо важливо на початковому етапі закидання і спуску. Невеликий «сплеск», який видає м'яка приманка, коли вона потрапляє в воду, може нагадувати дзвінок в дзвіночок голодного хижака. У багатьох випадках удари відбуваються при початковому спуску, перш ніж багато хто навіть задіюють котушку. Якщо ви дозволите приманки вільно опускатися на дно і занадто сильно відпустіть волосінь, ви можете пропустити клювання. Замість цього постарайтеся дозволити приманки природним чином осісти на дно, зберігаючи при цьому невеликий натяг волосіні, щоб можна було виявити швидкі удари.

Використання занадто важкої снасті. Коли багато хто думає про трофейні риболовлі, вони уявляють собі використання великих і міцних вудок і котушок, здатних ловити морських монстрів. Що стосується технологій, то це вже не так. В даний час кращі комбінації прибережних вудилищ і котушок більше схожі на прісноводні снасті, ніж на морські снасті минулих років.

Поява плетеної жилки з микрофиламента, фрикционов з вуглецевого волокна, композитних корпусів котушок, легких вудлищ, а також високомодульних графітових вудилищ, просочених смолою, дозволяє рибалкам в морській воді ловити досить велику рибу на легкі снасті. Майте на увазі, що чим легше вудилище і котушка, тим легше відчувати легкі клювання і тим менше ви будете втомлюватися від безперервного закидання протягом дня.

Шнури Superbraid змінили прибережну риболовлю на краще, оскільки тонкий діаметр і відсутність розтягування забезпечують більш природний вигляд і набагато більшу чутливість. Чим менше діаметр волосіні, тим далі можна закинути легкі приманки. Можливість дотягнутися до риби з великих відстаней дозволяє більш непомітно підходити до неї на мілководді, а більш довгі закидання дозволяють охопити більшу площу.

Обмеження вибору приманки. Без сумніву, у кожного є своя улюблена наживка для впевненості - та, на яку ви зловили більше риби, ніж на що-небудь ще, і на яку ви здається завжди ловили. Безсумнівно, ви знайдете найбільше риби на те, що прив'язане до кінця вашої волосіні, і частіше за все у вас є прив'язана приманка. Ви ловите більше на цю приманку, тому що вона працює краще або тому що ви її частіше використовуєте?

Немає сумнівів в тому, що певні форми і кольорі приманки є популярними, але в будь-який день найкраща приманка, розмір або колір приманки, ймовірно варіюється в залежності від безлічі факторів, включаючи прозорість води, корм, погодні умови, рівень води і температура води, і невідомо що ще. Зациклюватися на одній конкретній приманки - просто помилка.

Асортимент м'яких приманок Z-Man різних форм, розмірів і кольорів. Типовий вибір складається з 4 "і 5" Scented Jerk ShadZ, 3 "Slim SwimZ, 3" MinnowZ, 4 "і 5" DieZel MinnowZ, 4 "Scented PaddlerZ, 3.5" EZ ShrimpZ, 5 "TroutTricks і деяких приманок. Ці приманки охоплять практично всі ваші водойми, від дрібних до глибоких.

Умови читання водойми мають вирішальне значення для вибору правильної наживки в залежності від ситуації. Потрібно навчиться спостерігати за водоймою, зверніть увагу що плаває на мілководді, намагайтеся підібрати приманку максимально схожу на природний корм хижака. Якщо вода прозора, сонце високо, а риба стоїть на приколі або неагресивно харчується, найкращим підходом може бути щось надтонке, наприклад, Slim SwimZ. І, можливо, найголовніше, якщо ви відчуваєте, що перебуваєте поруч з рибою не працює то що ви використовуєте, змініть це і спробуйте що-небудь інше.

З глузду з'їхати з кольорами. Вам не потрібно бігати і купувати все кольори, які тільки є в продажу. Проте, наявність асортименту різних кольорів для різних ситуацій безумовно важливо. Той факт, що виробники пропонують буквально сотні кольорів, здається, ускладнює ситуацію, але дотримання декількох простих правил допоможе визначитися з вибором.

Одним з ключових чинників при виборі кольору є прозорість води. У чистій воді зазвичай вибирають більш напівпрозорі і природні тони, такі як Smoky Shad або Smelt. У пофарбованої і темній воді темніші кольори з незначною блискіткою, такі як Gold Rush або New Penny будуть хорошими. У каламутній воді більш яскраві кольори, особливо зеленувато-жовті, такі як Space Guppy або Sexy Mullet, є хорошим вибором, а також люмінесцентне свічення в темних тонах. Білий колір добре видно в темній або каламутній воді і не виглядає неприродним або гучним в чистій воді. У більшості приманок білі боки, тому вони майже всюди здаються природними, і вони виділяються на тлі темного мулистого дна, при цьому створюючи природний силует на світлому піску.

По-друге, приманки з шартрезним хвостом просто працюють. Принади з яскравим хвостом підходять як для чистої, так і для каламутної води. У чистій воді використовуйте колір з прозорим тілом, наприклад Shrimp Po Body, в той час як в пофарбованої воді найкраще підійде наживка з більш темним кольором тіла, така як Rootbeer / Chartreuse. У самій каламутній воді колір Glow / Chartreuse найкраще проявляється. Нарешті, куди б ви не пішли, окуням подобається золотий колір. Всім відомо, що проста золота блешня - найкраща приманка для окуня, і не дарма. Завжди корисно мати приманки, посипані золотими блискітками, наприклад Golden Boy або новий колір Beer Run.

Суть в тому, що, хоча кольори мають значення, наявність декількох різних варіантів для різних умов води, а також кілька інших фаворитів - це дійсно все, що необхідно. Знову ж таки, якщо те, що ви використовуєте, не працює, не бійтеся замінити його і спробувати щось інше.

Продукція Z-Man